Mannen med ljåen

Det er to identiske tvillingbrødre som bor sammen. Det ene tilfeldigvis er en respektert tannlege, og den andre klarer ikke å beholde en eneste jobb. I stedet for å aktivt lete etter arbeid, liker han å sitte hjemme. En lørdag er tannlegen sulten, så han ber den latsabben av sin bror om å gå og skaffe dem litt mat. Etter en liten protest tar den late broren bilen og drar til butikken. I mellomtiden tar tannlegen en lur på fridagen sin. Han slår av telefonen slik at han ikke skal bli avbrutt.

Rundt 30 minutter senere blir den late broren innblandet i en frontkollisjon i krysset ved matbutikken. Hans vitale tegn blekner; han er bevisstløs og knapt beveger seg. En ambulanse henter ham og skynder ham til sykehuset. Han havner på akuttmottaket under observasjon, men tilstanden hans er kritisk. De prøver å ringe tannlegebroren hans, men han svarer ikke fordi telefonen hans er slått av.

Tannlegen våkner av at det banker på døra. Han mistenker at det er en selger så han ignorerer det, men bankingen fortsetter. Etter hvert bestemmer han seg for å reise seg og kjefte på personen ved døra. Når han gjør det, oppdager han… «mannen med ljåen». Han er akkurat som han vises i filmer; et fullt skjelett under en fillete kappe.
«Mannen med ljåen» banner. «Å nei! Dette skjer alltid med identiske tvillinger».

«Hva mener du?» spør tannlegen.

«Vel … hvis du må vite det, så var broren din i en kritisk bilulykke, og jeg har kommet for å ta ham med til underverdenen. Jeg er redd tiden hans på jorden er omme».

Tannlegen er merkbart opprørt. Han sier «Vent! Er det ikke noen måte jeg kan utfordre deg på for å redde livet til broren min? Tross alt, det var DU som gjorde feilen. Det må helt sikkert være en måte jeg kan forhandle om livet hans på.»

«Mannen med ljåen» spør «Hva har du i tankene?»
Tannlegen tenker. «Hva med en utfordring? Hvis jeg beseirer deg, lar du broren min gå fri.»
«Mannen med ljåen» ler. «Jeg vil slå deg i enhver utfordring. Hvilken utfordring foreslår du?»
Tannlegen smiler. «Jeg foreslår at vi ser hvem som har de reneste tennene. 5 minutter med å børste hver, så bestemmer vi.»
«Veldig bra» sier «Mannen med ljåen», og går inn på badet.

Når han er der, trekker han tilbake den slitte kappen og avslører hodeskallen. Den glinser. Han tar en tannbørste fra badet, tar på tannkrem og børster. Etter 5 minutter glinser de skinnende tennene så mye at de lyser opp rommet. «Mannen med ljåen» sier «Du vil tape du tåpelige menneske. Men du har rett på en sjanse.»

Tannlegen tar en annen tannbørste, fyller den med tannkrem og begynner å børste som en gal. Når de fem minuttene hans er oppbrukt, spytter han pastaen ut. Han smiler.
Det er utrolig.
Glansen fra tannlegens tenner er så vakker at han kan se «Mannen med ljåens» refleksjon i de perfekte rene tennene.
Vinneren er åpenbar. «Mannen med ljåen» henger med hodet i skam.
«Du vinner, menneske… Denne gangen. Broren din vil få leve.»
Han forsvinner i en røyksky.

På samme øyeblikk våkner den sengeliggende broren på sykehuset. Ikke bare er han uskadet, han virker helt frisk. Plutselig ringer telefonen ved sengen hans. Det er broren hans, tannlegen.
Han svarte. «Hei brutter’n. Du vil aldri tro hva som skjedde. Tilsynelatende dro jeg til butikken og ble truffet av en bil. De sier at jeg nesten døde.»
Tannlegen smiler på telefonen og sier. «Det er interessant, bror. I dag kan man si at jeg også hadde et puss med døden.»


Her finner du mer å le av
Topp 15 beste vitser
Pappa vitser
Bank Bank Vitser

Sjekk ut flere vitser og gåter her