in

Iren og hans brødre

En irer går inn i en bar i Dublin, bestiller tre halvlitere Guinness og setter seg bakerst i rommet og drikker en slurk ut av hver og en etter tur. Når han er ferdig med dem, kommer han tilbake til baren og bestiller tre til.

Bartender gikk bort til han og sa: «Du vet, en halvliter blir tam etter at jeg har tappet den, og det ville smakt bedre om du kjøpte en om gangen.»
Irlenderen svarer «du skjønner, jeg har to brødre. Den ene er i Amerika, den andre er i Australia, og jeg er i Dublin.»
«Da vi alle dro hjemmefra, lovet vi at vi skulle drikke på denne måten for å huske dagene vi drakk sammen. Så jeg drikker en for hver brødre og en for meg selv.»
Bartenderen innrømmet at dette var en fin skikk, og lar det ligge med det. Irlenderen blir en fast kunde i baren, og drikker alltid på samme måte. Han bestiller tre halvliter og drikker dem etter tur.

En dag kommer Iren inn og bestiller to halvlitere. Alle de andre gjengangerne blir oppmerksomme på dette og blir helt stille. Når han kommer tilbake til baren for andre runde, sier bartenderen: «Jeg vil ikke forstyrre deg i din sorg, men jeg ønsker å gi min kondolanse med tapet ditt.»

Irlenderen ser ganske forundret ut et øyeblikk, men det går raskt opp et lys for han og han ler. «Å, nei, det er bare bra med alle sammen,» forklarer han, «det var bare at min kone fikk oss til å bli medlem av baptistkirken og jeg måtte slutte å drikke. Men det har kun påvirket meg og ikke mine brødre.»