10 morsomme gåter

Her er 10 morsomme gåter. Noen av nøttene er teite men flesteparten er artige gåter. Her er det hodebry og grubling for alle og enhver. Ha det gøy.


En konge har ingen sønner, ingen døtre og ingen dronning. Av denne grunn må han bestemme hvem som skal ta tronen etter at han dør. For å gjøre dette bestemmer han seg for at han vil gi alle rikets barn et enkelt frø. Det barnet som har den største og vakreste planten vil overta tronen; dette var en metafor for riket. På slutten av konkurransen kom alle barna til palasset med sine enorme og vakre planter i hånden. Etter at han har sett på alle pottene til barna, bestemmer han seg til slutt at den lille jenta med en tom potte til å bli den neste dronningen. Hvorfor valgte han denne lille jenta fremfor alle de andre barna med sine vakre planter?
Kongen ga dem alle falske frø, og den lille jenta var det eneste ærlige barnet som ikke byttet frø.


Jeg er høy når jeg er ung, jeg er kort når jeg er gammel. Hva er jeg?


Stearinlys / blyant


Du kan se meg i vann, men jeg blir aldri våt. Hva er jeg?


En refleksjon


En mann er fanget i et rom. Rommet har bare to mulige utganger: to dører. Gjennom den første døren er det et rom konstruert av lupe. Den brennende varme solen steker øyeblikkelig noe eller noen som helst som kommer inn. Gjennom den andre døren er det en brann-pustende drage. Hvordan slipper mannen unna?


Han venter til det blir natt og går deretter gjennom den første døren.


Hvor mange av hver art tok Moses med seg på arken?


Ingen, Moses var ikke på arken. Noah var.


En morder er dømt til døden. Han må velge mellom tre rom. Den første er full av rasende branner, den andre er full av leiemordere med ladede pistoler, og den tredje er full av løver som ikke har spist på 3 år. Hvilket rom er tryggest for ham?


Det tredje rommet. Løver som ikke har spist på tre år er døde.


Du spiller et dødball med to andre mennesker, John og Tom. Dere står i en trekant, og dere tar på tur til å kaste på en av de andre du selv velger, til det bare er én person igjen.
Du har 30 prosent sjanse for å treffe noen du sikter mot, John har 50 prosent sjanse, og Tom 100 prosent treffprosent (han bommer aldri). Hvis du treffer noen er de ute av spillet. Hvis rekkefølgen på å kaste er deg, John, så Tom; hva bør du gjøre for å ha den beste vinnersjansen?


Bom første gang med vilje. Hvis du prøver å treffe John og gjøre det, så er Tom neste, og han vil treffe deg 100%, og du vil tape.
Hvis du sikter mot Tom og treffer ham, vil John gå for deg. Hvis du bommer først så vil John gå for Tom helt sikkert fordi han er en sterkere spiller. Hvis han treffer ham, er det bare deg og John, men du går først.
Hvis han bommer, vil Tom slå John, og det vil bare være deg og Tom, men igjen i dette tilfellet er du først.


En jente var ti på sin siste bursdag, og vil være tolv på sin neste bursdag. Hvordan er dette mulig?


I dag er hennes ellevte bursdag.


Hvis du går på kino og betaler, er det da billigere å ta en venn til filmene to ganger, eller to venner på kino samtidig?


Det er billigere å ta to venner samtidig. I dette tilfellet vil du bare kjøpe tre billetter, mens hvis du tar den samme vennen to ganger, kjøper du fire billetter.


Spørsmål: Hvis du tilfeldig velger ett av følgende svar på dette spørsmålet, hva er din sjanse for å få det riktig? A) 50% B) 25% C) 0% D) 25%


0%. Uansett hvilket svar du velger, er du feil. Alle svarene lager en logisk loop.


Trenger du mer å bryne hodet på? Hva med å teste hvor skitne dine tanker er? Ta testen her ???? 10 grove gåter
Etter litt hjernetrim så kan du eventuelt le litt med disse ???? 10 hysterisk morsomme vitser

Sjekk ut flere vitser og gåter her